Hola Systems u borbi protiv covid-19 virusa

Hola Systems u borbi protiv covid-19 virusa

Kada je Inovacioni Fond pri Ministartvu Srbije raspisao hitan poziv kompanijama za inovativna napredna rešenja koja mogu da pomognu u epidemiji i sprečavanju širenja covid-19 virusa, imali smo odmah plan koji je stajao u glavi negde zapisan a to je kontrola i obezbeđivanje većih objekata kao i zaštita radnika i korisnika u: fabrikama, kompanijama, zdravstvenim centrima, javnim institucijama i ostalim objektima u kojima se moraju zaštiti korisnici i posetioci.
Veoma je bitno preventivno delovati protiv virusa u svim trenucima a možda najviše kada epidemija i ne postoji zato bi ovakakv uređaj bio odličan u zaštiti objekata kao što su pozorišta, bioskopi, klubovi, restorani i dečije igraonice, vrtići i škole… Zamislite da svuda na svakom koraku imate uređaje samo za dezinfekciju ruku na globalnom nivou vi ste napravili sistem koji će za par procenta dati bolje rezultate u prevenciji. Zamislite na to da dodate termalne kamere za daljinsko merenje telesne temperature i da znate da u jednom protoru imate osobu koja se je prisutna sa povišenom temperaturom koju lako možete da odvojite od većine. Dobili smo još par procenta na globalnom novou. Maske, rukavice, sterilizacija i drugi tipovi prevencije drastično podižu stepen bezbednosti i mi kao ljudska vrsta sebe dovodimo u stanje bezbedne sredine.
Inovacioni Fond je od 300 prijavljenih korisnika izabrala 12 veoma kreativnih rešenja među kojim i naše. Vrlo brzo se plan sa papira prebacio na kompletnu organizaciju projekta. Od uvoza određenih komponenti do razrade elktronike, sofrvera i studijskog snimanja glasovnih poruka do mehanički nacrta, kućišta i ostalih koraka koje prate svaki razvoj prototipa. Danonoćnim radom naš mali tim uspeo je da završi ogroman posao koji je dodatno otežan radom u kućnim uslovim i povremenim odlaskom na posao.
Uskoro ćemo objaviti video materijale i slike proizvoda.
ČUVAJTE SE! #ostaniKodKuće


Pozovite nas